Feedit
Kirjoituksista
Kommenteista

Shepparton

Sheppartoniin saavuimme ”Tarjassa” nukutun yön jälkeen. Vanhemmillani vierraillut vaihto-oppilas Tim ei ollut kotona, joten päivän ämpyilyn jälkeen menimme tapaamaan hänen äitiään ja saimme paikallisen majoituksen. Tietenkin hän, Julie, oli tietoinen mahdollisesta saapumisestamme.

Hannaneiden talossa asui ainoastaa Julie, Tim ja heidän koiransa Quin. Talo oli reilun kokoinen, joten matkamiehille löytyi tilaa. Sovimme ruuanlaittorytmistä – jokainen asukas (paitsi Quin) tekee vuorollaan aterian koko köörille. Oma lihansyömättömyys taisi aiheuttaa tiettyjä paineita, etenkin Laurin kokkausvuorolla.

Lauri alkoi ensitöikseen laittamaan ”Tarjaa” kuntoon. Laturin kiinnittämistä, kuskin ikkunamekanismin korjaamista ynnä muuta pientä laittamista. Itse tein tällä välin töitä Suomeen, verkkosivujen suunnittelua ja päivittämistä viimekesäiselle työnantajalleni.

Myöhemmin pääsimme kokeilemaan päärynänpoimintaa. Palkka maksettiin suurien korien mukaan - 35 AU$ / kori. Korit olivat tilavuudeltaan noin yhden kuutiometrin – tuhat litraa. Työ oli huomattavan raskasta ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Yritimme parhaamme ja saimme molemmat päivän aikana täytettyä kaksi koria – päivän palkka 70 AU$, tunteja 8. Kyseistä alipalkattua työtä teimme yhden päivän verran ja sanoimme ensimmäisen päivän päätteeksi itsemme irti. Tilan pitäjä ei ollut kovinkaan onnellinen päätöksestämme ja yritti vanhemman yrittäjän kanssa puhua meitä ympäri. ”My grandmother can pick nine bins a day and she’s eightynine years old!” Tästä tuli loppu Australian ajaksi lentävä lause.

Itse tämän ”kokemuksen” jälkeen palasin siistiin sisätyötyöhön ja Lauri haki työnvälitystoimiston kautta uutta työpaikkaa. Hän ”pääsi” työskentelemään kanafarmille, lähinnä siivoamaan kanalaa eli suomeksi: lapioimaan kananpaskaa. Työpäivän päätteeksi oli ohjelmassa aina nopea suihku ja vaatteiden vaihto. Tätä työtä hän teki 9 päivää, eli koko ajan ennen Hannan saapumista maahan. Kävimme kanatilan johtajan kanssa myös kalaretkellä, joka oli ehkä australialaisin kokemus maassa olomme aikana - jokiveneilyn, villien koalien ja nuotiopiirin kera.

3 vastausta aiheeseen “Shepparton”

 1. PVM: 4.6.2008 klo: 15:01 Tatu

  Hyvin menee jäbät! Enpä olekaan vähään aikaan käyny tsekkaan miten siellä menee, mutta näköjään edistytty on. Pökäleen poimijasta päärynän poimijaan on pitkä matka.

  Enivei, tsemppiä reissulaisille toivottelen minä itse henkilökohtaisesti ja samalla puhun myös koko ORKO ry:n suulla (Kimmo, huomaa nykyinen ry-pääte, josta olemme perin ylpeitä.)

  OI!!

 2. PVM: 1.7.2008 klo: 10:15 Reiska

  “Get a life”, sanoi Lauri huppelissa kysyttäessä blogin päivitystahdista. :)

 3. PVM: 20.7.2008 klo: 12:55 Antero

  Jätkät huijaa…

  Ootte jo suomessa.

Trackback URI | Comments RSS

Kommenttisi